Založ si blog

Ukončime spoločne korupciu a rozkrádanie! !!

,,IDEOLÓGIA STRANY NAJ PREDSTAVUJE VYTVORENIE NOVÉHO SLOVENSKA A SOCIÁLNE TRHOVÉHO HOSPODÁRSTVA. OLIGARCHICKÝ ŠTÁT BUDE MINULOSŤOU A VYBUDUJEME ORGANICKÝ PRÁVNY ŠTÁT – PÔJDE TEDA O MASÍVNU PREMENU, KTORÁ SA DOTKNE TAKMER VŠETKÝCH INŠTITÚCIÍ.”

S týmito slovami sme začali chodiť medzi ľudí. Vzali sme si silnú dávku trpezlivosti, lebo sme vedeli, že ľudia v tejto dobe sa už boja dôverovať, majú strach a sú apatickí. Nie sú si ničím a nikým istí.

My sme však pokračovali. Chodíme do malých zabudnutých dediniek a do miest všade na Slovensku. Rozprávame sme sa s ľuďmi, počúvame ich životné príbehy, ich finančné situácie a neraz nám je ťažko na duši. Mladí či starí, chorí či zdraví …  Sto ľudí, sto príbehov. U mnohých je to snaha a boj o každodenné prežitie. Keď má niekto päť člennú rodinu a príjem 450 eur. Z toho treba ešte zaplatiť nájom a čo im ostane? Možno 250 eur. A ako sa dá z tejto sumy žiť celý mesiac? Nezvládnuteľná situácia.

A toto je jeden z mnohých dôvodov, prečo chceme stranu NAJ registrovať a prečo sme zbierali podpisy. Bolo nám jedno či snežilo, mrzlo, pršalo alebo fúkal nepríjemný vietor. A tiež nám bolo jedno, či sa to riaditeľke Tesca v Skalici páči alebo nie. Áno, stalo sa, že príslušníci mestskej polície prišli pred supermarket a chceli, aby sme odišli. A pýtam sa, prečo? Veď sme tam stáli a rozprávali sa s ľuďmi. Predsa ľudia sa denno-denne rozprávajú na ulici, pred obchodom a nik po nich nechce, aby opustili danú časť chodníka. A na súkromnom majetku sme tiež nestáli. Tak potom, kde bol problém?

Čím ďalej, tým častejšie počujem z každej strany kam sa pozriem, že ľudia chcú  radikálnu zmenu. Už nechcú takýto život v chudobe a biede. Ľudia chcú mať konečne plnšie peňaženky, chcú mať možnosť si zvýšiť životnú úroveň, mať kontrolu nad svojím vlastným životom a nebáť sa toho, čo prinesie každý nový deň. A tieto odozvy ľudí sú pre nás hnacím motorom. Ľudia stále majú vieru a nádej. Veria, že ešte nič nie je stratené a že tie dobré časy sú ešte pred nami. Táto viera nás ženie v pred. Vzdať sa? Nie! Viem, že Slováci sú hrdý národ a vzdať sa nemáme v povahe.

Aj naďalej budeme chodiť medzi ľudí, budeme sa s nimi rozprávať o ich potrebách a prianiach, zdieľať s nimi ich problémy a radosti. A budeme im ponúkať možnosti, ako riešiť ich danú situáciu.

Sme tu pre ľudí, tak to bolo, je a vždy bude.

 

Roman Hílek

člen predsedníctva strany NAJ a  zástupca manuálne pracujúcich ľudí na Slovensku

 

 

Výsledek obrázku pro síla ludu

jangaso.sk

Píšu sa dejiny! !!

04.07.2017

„Dejiny sú svedkami času, svetlom pravdy, živou pamäťou, učiteľkou života a poslom minulosti.“ Povedal veľký muž minulosti Marcus Tullius Cicero. Áno, dejiny sú nezvratnou súčasťou našich životov. Učia nás, ukazujú nám utrpenia ľudstva a mnohokrát nás desia. Reinhard Heydrich. Meno, ktoré v človeku evokuje zlo, utrpenie ľudí a nacizmus. Monštrum, [...]

NÁDEJ PRE VŠETKÝCH

23.06.2017

Čestnosť, precíznosť a poctivosť. Tri slová, ktoré robia ľudí ľuďmi. Tri slová, ktoré by mali vládnuť svetom ako takým. A však vo svete politiky by to malo platiť dvojnásobne. Áno, malo by! Miesto toho tu vládne bezcharakternosť, hyenizmus a mamon. Posledné mesiace boli plné driny. Vyzbierať minimálne 10 000 podpisov pre registráciu našej strany veru nebola žiadna [...]

DUSÍME SA! !!

14.06.2017

„Veci, ktoré nás zničia: politika bez princípu, potešenia bez svedomia, bohatstvo bez práce, poznanie bez charakteru, podnikanie bez morálky, veda bez ľudskosti a zbožná úcta bez ochoty obetovať sa.“ Mahátma Gándhí Áno, som obyčajný človek. Obyčajný, nahnevaný a povedal som si, že takto už ďalej nechcem žiť. Naozaj je u nás politika bez princípu [...]

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 30441x
Priemerná čítanosť článkov: 3044x

Autor blogu

Kategórie