Založ si blog

SLOVENSKO A PODNIK? -A-NIE! !!

„Najmocnejší aktívom, ktoré všetci máme, je naša myseľ. Ak je dobre vytrénovaná, dokáže vytvoriť obrovské bohatstvo.“ (Robert Kiyosaki)

 

Bohužiaľ na Slovensku tento citát evidentne pre slušného a poctivého občana – podnikateľa neplatí. Môžete mať neobyčajne vytrénovanú myseľ, no pokiaľ tu existujú zákony, ktoré platia len pre „tých dolu“, tak…. ? Tak nič!

 

Chcete byt sám sebe pánom a podnikať? A k tomu ste Slovák a obyčajná osoba, ktorá sa chce živiť poctivou prácou bez podvádzania či obchádzania zákonov? Tak na podnikanie určite zabudnite!!! Veľkorysé štátne úľavy sa konať nebudú, pretože nie ste VEĽKÝ investor so zaujímavým nápadom, ktorý sa po niekoľkých rokoch úspešného podnikania odoberie na „odpočinok“ na Kajmanské ostrovy. A ak z nejakého dôvodu sa Kajmany nezrealizujú, tak bude „tých hore“ držať v šachu, až kým nedostane ešte lepšie podmienky ako domáci producent.

 

No Slovenskí politici – oligarchovia sú radi, že živnostníci sú na úpadku. „Podnikateľom“ ako Bašternák a Široký, finančné skupiny ako Penta a J&T a „politici“ ako Fico a Kaliňák, tým sa darí. Zámerne som dal do úvodzoviek tieto dve slová – podnikatelia a politici, pretože z môjho pohľadu slušní podnikatelia nekradnú a politik v pravom zmysle slova je vlastenec a nie vlastizradca. Viem, tieto dve slová môžu byť podobné pre niekoho s nižším IQ a možno to je dôvod, prečo si tieto dva tak rozdielne pojmy vo vláde pletú.

 

Ako tak chodím medzi ľudí a spomenie sa meno Fico, tak vidím, ako tá zlosť a hnev v nich vrie a pení. A ja sa ani nedivím! Len by som rád vedel, či sa mu dobre spí alebo či sa vôbec dokáže pozrieť do zrkadla. Po tom všetkom, čo za posledné roky napáchal.

 

A tí slušní a poctiví živnostníci, čím majú vyšší zárobok, tým vyššie odvody. A odvody do sociálnej poisťovne? Tento princíp je chorý. Keď máte vyšší zárobok, tým pádom aj viac zaplatíte sociálnej poisťovni a ja sa pýtam, prečo? Sú jasnovidci a vedia, že vyšší zárobok sa rovná viac chorôb?

 

A čo ten nasledujúci rok? Prídu menšie zisky ale odvody ostanú na základe minulého roku, kedy sa darilo.  Potom prídu pôžičky, po čase exekútori a zo slušného podnikateľa sa stane človek bojujúci o strechu nad hlavou. A za to môžu neskutočne vysoké odvody nastavené vládou.

 

Strana NAJ chce zrušiť reťazovité účtovanie DPH a platiť sa bude daň len na konci reťazca. Týmto opatrením zlikvidujeme karuselové podvody s DPH. Sme 2. najväčšou krajinou v korupcii na svete a  musíme prispôsobiť opatrenia, ktoré sú v záujme celej slovenskej spoločnosti, aby sa už nepodvádzalo s DPH. 2 MLD EUR na DPH ročne zmizne na Slovensku, takže opatrenie na zrušenie reťazovitého účtovania DPH sú životne nevyhnutné pre zdravý chod štátu, ktorý chceme zachrániť.

Budú zrušené zmluvy s oligarchiou min. vo výške ročných kontraktov 2,8 MLD EUR. Ušetríme ročne minimálne 1,4 MLD EUR.

 

Zavedieme odvodové zóny v rámci SR podľa % miery nezamestnanosti. V okresoch s vysokou mierou nezamestnanosti sa budú platiť nižšie odvody ako v okresoch s nízkou mierou nezamestnanosti. Štát bude podporovať slovenské firmy pri tvorbe pracovných príležitostí. Namiesto jedného veľkého investora podporíme početné slovenské firmy.

 

Chceme presadiť, aby odvody živnostníkov boli viazané na príjem.  Založenie živnosti a firmy musí byť jednoduché a rýchle ako „nákup v obchode“. Daňové orgány budú mať povinnosť riadiť sa heslom: „Najskôr pomoc, potom pokuta.“ Vytvoríme mikropôžičkový program pre začínajúcich podnikateľov do výšky 50 tis. EUR.

 

Použijem ešte jeden citát: „Tajomstvo úspešného náboru zamestnancov znie: Hľadajte ľudí, ktorí chcú zmeniť svet.“ (Marc Benioff)

A strana NAJ isto nezmení celý svet, ale Slovensko určite!

Roman Hílek

člen predsedníctva strany NAJ a zástupca manuálne pracujúcich ľudí na Slovensku

Výsledek obrázku pro podnikanie

 

Píšu sa dejiny! !!

04.07.2017

„Dejiny sú svedkami času, svetlom pravdy, živou pamäťou, učiteľkou života a poslom minulosti.“ Povedal veľký muž minulosti Marcus Tullius Cicero. Áno, dejiny sú nezvratnou súčasťou našich životov. Učia nás, ukazujú nám utrpenia ľudstva a mnohokrát nás desia. Reinhard Heydrich. Meno, ktoré v človeku evokuje zlo, utrpenie ľudí a nacizmus. Monštrum, [...]

NÁDEJ PRE VŠETKÝCH

23.06.2017

Čestnosť, precíznosť a poctivosť. Tri slová, ktoré robia ľudí ľuďmi. Tri slová, ktoré by mali vládnuť svetom ako takým. A však vo svete politiky by to malo platiť dvojnásobne. Áno, malo by! Miesto toho tu vládne bezcharakternosť, hyenizmus a mamon. Posledné mesiace boli plné driny. Vyzbierať minimálne 10 000 podpisov pre registráciu našej strany veru nebola žiadna [...]

DUSÍME SA! !!

14.06.2017

„Veci, ktoré nás zničia: politika bez princípu, potešenia bez svedomia, bohatstvo bez práce, poznanie bez charakteru, podnikanie bez morálky, veda bez ľudskosti a zbožná úcta bez ochoty obetovať sa.“ Mahátma Gándhí Áno, som obyčajný človek. Obyčajný, nahnevaný a povedal som si, že takto už ďalej nechcem žiť. Naozaj je u nás politika bez princípu [...]

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

MK SR, ministerstvo kultury

Poslanci ukončili debatu o zmenách v FPU, hlasovať budú v stredu

23.04.2024 17:31

Zmeny majú podľa predkladateľa Michelka pomôcť kultúre. Namieta to opozícia, na zmeny nie sú podľa nej dostatočné dôvody.

SR Košice prezidentka návšteva Gymnázium Poštová KEX

Čaputová: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

23.04.2024 17:25

Tento týždeň úraduje z druhého najväčšieho mesta Slovenska v rámci výkonu svojho mandátu poslednýkrát.

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 30428x
Priemerná čítanosť článkov: 3043x

Autor blogu

Kategórie