Založ si blog

DUSÍME SA! !!

„Veci, ktoré nás zničia: politika bez princípu, potešenia bez svedomia, bohatstvo bez práce, poznanie bez charakteru, podnikanie bez morálky, veda bez ľudskosti a zbožná úcta bez ochoty obetovať sa.“ Mahátma Gándhí

 

Áno, som obyčajný človek. Obyčajný, nahnevaný a povedal som si, že takto už ďalej nechcem žiť. Naozaj je u nás politika bez princípu a o bohatstve bez práce radšej ani hovoriť nebudem. A rozhodol som sa konať! Počas niekoľko mesačného zbierania podpisov som si vypočul tisícky príbehov. A ich konce? V mnohých prípadoch sa happy end nekonal a tí ďalší ešte stále bojujú s financiami, s exekútorom, so životom ako takým.

 

Mladý, zdravý, inteligentný človek môže mať ambície na Slovensku? Ak je to synáčik alebo dcérenka zbohatlíka a chce podnikať, tak svoje ambície dosiahne vždy. Veď otecko vybaví a otecko zaplatí a slovo exekútor poznajú len zo slovníka cudzích slov.

 

No človek, ktorý naozaj má potenciál a nápad, žiaľ nemá financie na uskutočnenie svojho sna. A keď nechce zakrpatieť pri páse, siahne po úvere. No zobrať si v dnešnej dobe úver je podľa mňa čistá sebevražda. Vezmete si 60 000€ a budete musieť vrátiť 120 000€. No žiadna výhra!

 

Prídu problémy, menšie obraty, menšie zisky ale väčšie a väčšie výdaje. No a aby toho nebolo málo, príde choroba. A v dnešnom Slovensku, kde sú nemocnice v katastrofálnom stave alebo sa z nich stanú súkromné firmičky pre oligarchov, človek strednej triedy nemá šancu. Všetky životné úspory dá súkromným nemocniciam aby sa z toho ako tak dostal. A po pravde, stredná trieda na Slovensku vymrela. Sú len tí bohatí alebo chudobní.

 

No a ako sa hovorí, keď máš zdravie, máš všetko, tak ľudia v čase choroby prestanú riešiť biznis a začnú riešiť svoje zdravie. Povedia si, veď keď vyzdraviem, všetko splatím a všetko bude zasa ok. Ale nebude. Exekútor sa nepýta, exekútor koná. Jedna výzva za druhou a penále z omeškania rastú každým dňom. Áno, človek vyzdravie, no zároveň príde o strechu nad hlavou a štát je „bohatší“ o ďalšieho bezdomovca.

 

Toto je jeden príbeh z tisíca a mohol by som pokračovať. Keď si človek vezme úver, v poriadku. Viem, že si chce splniť sen. Ale zaplatiť ráz toľko? To je zdieranie ľudí bankovými subjektmi. Neľudské, neetické a vonkoncom hyenické.  Slováci, toto chcete ďalej akceptovať, podporovať?  Štát je nastavený pre firmy zbohatlíkov a proti nám, obyčajným ľuďom! A toto musíme zmeniť!

 

Nemáme v povahe sa vzdať a preto strana NAJ chce obnoviť už zaniknutú strednú vrstvu, ktorá je tak potrebná pre ekonomiku Slovenska ako kyslík pre každého z nás. Keď ho nemáme, dusíme sa ako sa dusí aj Slovensko v pevnom zovretí oligarchie.

 

 

 

Roman Hílek

člen predsedníctva strany NAJ a zástupca manuálne pracujúcich ľudí na Slovensku

Píšu sa dejiny! !!

04.07.2017

„Dejiny sú svedkami času, svetlom pravdy, živou pamäťou, učiteľkou života a poslom minulosti.“ Povedal veľký muž minulosti Marcus Tullius Cicero. Áno, dejiny sú nezvratnou súčasťou našich životov. Učia nás, ukazujú nám utrpenia ľudstva a mnohokrát nás desia. Reinhard Heydrich. Meno, ktoré v človeku evokuje zlo, utrpenie ľudí a nacizmus. Monštrum, [...]

NÁDEJ PRE VŠETKÝCH

23.06.2017

Čestnosť, precíznosť a poctivosť. Tri slová, ktoré robia ľudí ľuďmi. Tri slová, ktoré by mali vládnuť svetom ako takým. A však vo svete politiky by to malo platiť dvojnásobne. Áno, malo by! Miesto toho tu vládne bezcharakternosť, hyenizmus a mamon. Posledné mesiace boli plné driny. Vyzbierať minimálne 10 000 podpisov pre registráciu našej strany veru nebola žiadna [...]

SLOVENSKO A PODNIK? -A-NIE! !!

22.05.2017

„Najmocnejší aktívom, ktoré všetci máme, je naša myseľ. Ak je dobre vytrénovaná, dokáže vytvoriť obrovské bohatstvo.“ (Robert Kiyosaki) Bohužiaľ na Slovensku tento citát evidentne pre slušného a poctivého občana – podnikateľa neplatí. Môžete mať neobyčajne vytrénovanú myseľ, no pokiaľ tu existujú zákony, ktoré platia len pre „tých dolu“, [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 30444x
Priemerná čítanosť článkov: 3044x

Autor blogu

Kategórie