Založ si blog

Píšu sa dejiny! !!

„Dejiny sú svedkami času, svetlom pravdy, živou pamäťou, učiteľkou života a poslom minulosti.“ Povedal veľký muž minulosti Marcus Tullius Cicero.

 

Áno, dejiny sú nezvratnou súčasťou našich životov. Učia nás, ukazujú nám utrpenia ľudstva a mnohokrát nás desia.

 

Reinhard Heydrich. Meno, ktoré v človeku evokuje zlo, utrpenie ľudí a nacizmus. Monštrum, ktoré stvoril Hitler.  Som si takmer istý, že o sto či dvesto rokov sa bude hovoriť aj o Ficovi v podobnom duchu. Síce nie je nacistom, no už teraz u ľudí evokuje zlo, chudobu a vlastizradu.

 

Heydrich bol tretí najsilnejší muž hitlerovského Nemecka. Do Prahy prišiel s jasným cieľom – pritlačiť Čechov k zemi, vypracovať plán germanizácie, vyriešiť židovskú otázku a pevne zabezpečiť zázemie na presun armád na východný front. Bol to inteligentný človek, no dostatočne pätolizačský k Hitlerovi. Bol na túto úlohu ako stvorený. Ostatní ho nenávideli a mali pred ním rešpekt a v intrigách bol totiž majstrom. Otvorene si proti nemu netrúfol vystúpiť nik, dokonca ani Bormann či Himmler, ktorý sa po atentáte vraj zaslúžil, aby sa nevyliečil zo zranení. Reinhard Heydrich sa stal 27.9. 1941 šéfom protektorátu Čechy a Morava. (http://encyklopedia.sme.sk/c/2917641/heydrich-reinhard.html)

 

Rok 2017, najvplyvnejším človekom Slovenska je momentálne Fico. No bohužiaľ nie v tom dobrom zmysle slova. Do vlády prišiel aby potopil Slovensko na dno, aby vyriešil svoju finančnú situáciu. Určite aj do istej miery je inteligentný ale svoju inteligenciu využíva výlučne na sebaobohatenie. Ostatní h nenávidia a v intrigách je tiež majstrom. A dokonca majú spoločné aj začiatočné písmeno krstného mena.  Áno, som trocha ironický, ale kto by nebol, však? Veď Fico sa vysmieva celému národu a poniektorí ho ešte chcú voliť s teóriou, že ten už „nahabané“ má, už kradnúť nebude.  Dovoľte mi, aby som sa zasmial. Kto má veľa, chce mať ešte viac a ako vidíte, vaša teória nevychádza.

 

Slovensko malo vždy hrdinov. Takýmto vojnovým hrdinom bol aj slovenský príslušník československého vojska v Spojenom kráľovstve Jozef Gabčík. Obetoval sa za našu budúcnosť spolu s českým výsadkárom Janom Kubišom a spáchali pred 27. mája 1942, v Prahe atentát na Reinharda Heydricha. Atentát na Heydricha sa pokladá za najväčší protinacistický odbojový čin v Európe. Na príprave operácie Anthropoid (krycí názov atentátu), sa okrem Gabčíka a Kubiša podieľalo ďalších päť parašutistov. Všetci prešli dôkladným výcvikom v Spojenom kráľovstve.

Na Heydrichovo auto najprv zaútočil Jozef Gabčík. Jan Kubiš po zlyhaní strelnej zbrane hodil na vozidlo granát a spôsobil mu smrteľné zranenia. Heydrich nezomrel priamo pri útoku, absolvoval aj operáciu. Zomrel 4. júna 1942 na otravu krvi, ktorú mu spôsobili črepiny z granátu preniknuté cez karosériu a sedačku auta. Po atentáte sa im darilo unikať tri týždne. Útočisko našli v podzemí chrámu sv. Cyrila a Metoda v Prahe. Boli však vyzradení a kostol obkľúčilo niekoľko stoviek vojakov a policajtov. Sedem členov československej exilovej armády sa nevzdalo a zúfalo bojovalo šesť hodín. Posledný náboj si nechali pre seba. Tragédia sa skončila 18. júna 1942. Po atentáte nasledovala v Protektoráte Čechy a Morava heydrichiáda – teror a masové popravy, ktoré vyvrcholili v júni 1942 vyhladením českých obcí Lidice a Ležáky nemeckou armádou. (http://www.tvnoviny.sk/domace/1871755_75-rokov-po-atentate-na-heydricha-gabcik-sa-obetoval-pre-nas)

 

Dodnes sa diskutuje, či bol atentát dôkladne pripravený a či vláda domyslela jeho dôsledky. Krvavý kúpeľ, ktorý po atentáte prišiel neuveriteľne rýchlo ukázal dokonalosť hitlerovskej mašinérie. Je však pravdepodobné, že ak by Heydrich žil, počty obetí by boli omnoho vyššie. (http://encyklopedia.sme.sk/c/2917641/heydrich-reinhard.html)

 

Po mŕtvom hrdinovi nazvali obec Gabčíkovo a postavili mu niekoľko sôch a búst. Bol to človek s veľkým Č.  Odhodlaný zmeniť budúcnosť vtedy ešte Československa. Keby nebol Gabčík tak odvážnym človekom, len Boh vie, ako by sme dnes žili. Nič ho nezastavilo. Videl nádej pre svoju rodinu, vlasť a pre budúcnosť národa.

 

Strana NAJ je odhodlaná zmeniť budúcnosť Slovenska. Nezastaví nás ani Fico, Penta, J&T či ďalší oligarchovia. Nasadli sme do vlaku a plnou rýchlosťou sa rútime vpred.  Vypovieme zmluvy s oligarchami, uplatníme zákon o pôvode majetku, zvýšime minimálnu mzdu na 1000 eur a dôchodky podľa zásluhovosti, minimálne však 550 eur. Zabezpečíme potravinovú sebestačnosť, vytvoríme farmy po celom Slovensku a zdravotníctvo bude zasa vo vynikajúcom stave. Toto všetko a omnoho viac nájdete na našom webe www.strana-naj.sk.

 

Vytvorme si krajšie dejiny. Aby si naše deti mohli povedať: „Bolo zle, no v roku 2020 prišla zmena, ktorá všetko v dobré obrátila.

 

Roman Hílek

člen predsedníctva strany NAJ a zástupca manuálne pracujúcich ľudí na Slovensku

 

Použitá literatúra:

http://encyklopedia.sme.sk/c/2917641/heydrich-reinhard.html

http://www.tvnoviny.sk/domace/1871755_75-rokov-po-atentate-na-heydricha-gabcik-sa-obetoval-pre-nas

 

 

 

 

NÁDEJ PRE VŠETKÝCH

23.06.2017

Čestnosť, precíznosť a poctivosť. Tri slová, ktoré robia ľudí ľuďmi. Tri slová, ktoré by mali vládnuť svetom ako takým. A však vo svete politiky by to malo platiť dvojnásobne. Áno, malo by! Miesto toho tu vládne bezcharakternosť, hyenizmus a mamon. Posledné mesiace boli plné driny. Vyzbierať minimálne 10 000 podpisov pre registráciu našej strany veru nebola žiadna [...]

DUSÍME SA! !!

14.06.2017

„Veci, ktoré nás zničia: politika bez princípu, potešenia bez svedomia, bohatstvo bez práce, poznanie bez charakteru, podnikanie bez morálky, veda bez ľudskosti a zbožná úcta bez ochoty obetovať sa.“ Mahátma Gándhí Áno, som obyčajný človek. Obyčajný, nahnevaný a povedal som si, že takto už ďalej nechcem žiť. Naozaj je u nás politika bez princípu [...]

SLOVENSKO A PODNIK? -A-NIE! !!

22.05.2017

„Najmocnejší aktívom, ktoré všetci máme, je naša myseľ. Ak je dobre vytrénovaná, dokáže vytvoriť obrovské bohatstvo.“ (Robert Kiyosaki) Bohužiaľ na Slovensku tento citát evidentne pre slušného a poctivého občana – podnikateľa neplatí. Môžete mať neobyčajne vytrénovanú myseľ, no pokiaľ tu existujú zákony, ktoré platia len pre „tých dolu“, [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 30449x
Priemerná čítanosť článkov: 3045x

Autor blogu

Kategórie