Založ si blog

Ukončime spoločne korupciu a rozkrádanie! !!

,,IDEOLÓGIA STRANY NAJ PREDSTAVUJE VYTVORENIE NOVÉHO SLOVENSKA A SOCIÁLNE TRHOVÉHO HOSPODÁRSTVA. OLIGARCHICKÝ ŠTÁT BUDE MINULOSŤOU A VYBUDUJEME ORGANICKÝ PRÁVNY ŠTÁT – PÔJDE TEDA O MASÍVNU PREMENU, KTORÁ SA DOTKNE TAKMER VŠETKÝCH INŠTITÚCIÍ.”

S týmito slovami sme začali chodiť medzi ľudí. Vzali sme si silnú dávku trpezlivosti, lebo sme vedeli, že ľudia v tejto dobe sa už boja dôverovať, majú strach a sú apatickí. Nie sú si ničím a nikým istí.

My sme však pokračovali. Chodíme do malých zabudnutých dediniek a do miest všade na Slovensku. Rozprávame sme sa s ľuďmi, počúvame ich životné príbehy, ich finančné situácie a neraz nám je ťažko na duši. Mladí či starí, chorí či zdraví …  Sto ľudí, sto príbehov. U mnohých je to snaha a boj o každodenné prežitie. Keď má niekto päť člennú rodinu a príjem 450 eur. Z toho treba ešte zaplatiť nájom a čo im ostane? Možno 250 eur. A ako sa dá z tejto sumy žiť celý mesiac? Nezvládnuteľná situácia.

A toto je jeden z mnohých dôvodov, prečo chceme stranu NAJ registrovať a prečo sme zbierali podpisy. Bolo nám jedno či snežilo, mrzlo, pršalo alebo fúkal nepríjemný vietor. A tiež nám bolo jedno, či sa to riaditeľke Tesca v Skalici páči alebo nie. Áno, stalo sa, že príslušníci mestskej polície prišli pred supermarket a chceli, aby sme odišli. A pýtam sa, prečo? Veď sme tam stáli a rozprávali sa s ľuďmi. Predsa ľudia sa denno-denne rozprávajú na ulici, pred obchodom a nik po nich nechce, aby opustili danú časť chodníka. A na súkromnom majetku sme tiež nestáli. Tak potom, kde bol problém?

Čím ďalej, tým častejšie počujem z každej strany kam sa pozriem, že ľudia chcú  radikálnu zmenu. Už nechcú takýto život v chudobe a biede. Ľudia chcú mať konečne plnšie peňaženky, chcú mať možnosť si zvýšiť životnú úroveň, mať kontrolu nad svojím vlastným životom a nebáť sa toho, čo prinesie každý nový deň. A tieto odozvy ľudí sú pre nás hnacím motorom. Ľudia stále majú vieru a nádej. Veria, že ešte nič nie je stratené a že tie dobré časy sú ešte pred nami. Táto viera nás ženie v pred. Vzdať sa? Nie! Viem, že Slováci sú hrdý národ a vzdať sa nemáme v povahe.

Aj naďalej budeme chodiť medzi ľudí, budeme sa s nimi rozprávať o ich potrebách a prianiach, zdieľať s nimi ich problémy a radosti. A budeme im ponúkať možnosti, ako riešiť ich danú situáciu.

Sme tu pre ľudí, tak to bolo, je a vždy bude.

 

Roman Hílek

člen predsedníctva strany NAJ a  zástupca manuálne pracujúcich ľudí na Slovensku

 

 

Výsledek obrázku pro síla ludu

jangaso.sk

Píšu sa dejiny! !!

04.07.2017

„Dejiny sú svedkami času, svetlom pravdy, živou pamäťou, učiteľkou života a poslom minulosti.“ Povedal veľký muž minulosti Marcus Tullius Cicero. Áno, dejiny sú nezvratnou súčasťou našich životov. Učia nás, ukazujú nám utrpenia ľudstva a mnohokrát nás desia. Reinhard Heydrich. Meno, ktoré v človeku evokuje zlo, utrpenie ľudí a nacizmus. Monštrum, [...]

NÁDEJ PRE VŠETKÝCH

23.06.2017

Čestnosť, precíznosť a poctivosť. Tri slová, ktoré robia ľudí ľuďmi. Tri slová, ktoré by mali vládnuť svetom ako takým. A však vo svete politiky by to malo platiť dvojnásobne. Áno, malo by! Miesto toho tu vládne bezcharakternosť, hyenizmus a mamon. Posledné mesiace boli plné driny. Vyzbierať minimálne 10 000 podpisov pre registráciu našej strany veru nebola žiadna [...]

DUSÍME SA! !!

14.06.2017

„Veci, ktoré nás zničia: politika bez princípu, potešenia bez svedomia, bohatstvo bez práce, poznanie bez charakteru, podnikanie bez morálky, veda bez ľudskosti a zbožná úcta bez ochoty obetovať sa.“ Mahátma Gándhí Áno, som obyčajný človek. Obyčajný, nahnevaný a povedal som si, že takto už ďalej nechcem žiť. Naozaj je u nás politika bez princípu [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 30466x
Priemerná čítanosť článkov: 3047x

Autor blogu

Kategórie