Slovensko bez slovenských výrobkov? To je choré! !

19. apríla 2017, romanhilek, Nezaradené

Jesť, to je nevyhnutnosť, ale správne jesť, to je umenie.“ Povedal istý pán menom François de La Rochefoucauld.

Radi by sme sa správne a hlavne zdravo stravovali, len keby bola tá možnosť. Pri najbližšej návšteve obchodného centra skúste zamerať svoju pozornosť na to, čo si dávate do košíka. A najmä na kolónku s názvom – krajina pôvodu. A potom Vám príde na myseľ otázka.

Prečo zemiaky či jablká z Talianska, uhorky či paradajky, čerešne, jahody zo Španielska, mrkva z Poľska, paprika z Nemecka, hrach z Francúzska a takto by som mohol vymenovať všetky štáty, nie len Európy.

Všetko je z dovozu. Drahé a často krát bez chuti. Okrem toho, že máme veľmi vhodné podmienky na dopestovanie spomínanej zeleniny a ovocia, máme na Slovensku aj pracovitých ľudí – poľnohospodárov, ktorí prišli o prácu, len kvôli tomu, aby Slovensko mohlo nezmyselne dovážať často nezdravé produkty zo zahraničia.

Podporujeme ekonomiku zahraničia, pričom tá naša úplne upadá.

A čo tak múka, cukor, soľ, či rôzne druhy polotovarov? Hydina, bravčové či hovädzie? Zasa nezmyselný dovoz. Pýtam sa, prečo? Opäť môžem povedať, že máme množstvo šikovných ľudí, ktorí by vedeli dochovať a spracovať doma.

A viete, prečo to tak všetko je? Totižto zahraničný výrobca je bohato dotovaný, zatiaľ čo sa o slovenského výrobcu nik nezaujíma.

A čo euro normy? Dá sa im veriť? Veď keď to všetko prešlo euro normami, musí to byť zdravé. OMYL! Všetko je to len o peniazoch a biznise.

Tmavé pečivo okolo tmavej múky ani nešlo. Farbivo. Hydina je pre istotu napichaná, radšej ani nechcem vedieť čím, aby bola krajšia a väčšia na oko a na váhu. Rôzne salámy, párky, šunky. Myslíte že si kupujete mäso? Nie, možno 20%. Ostatok je voda, pomleté kosti a neviem čo ešte. A čo mliečne výrobky? Jogurt okolo kvalitného jogurtu ani nešiel. Samé Ečka, konzervanty a trvanlivosť na dva mesiace.

Naši výrobcovia doslova živoria, majú obrovské odvody, ale pritom produkujú kvalitu. Kvalitu, ktorá sa nedá doviesť. Sme poctivý a pracovitý ľud a to sa vždy odzrkadlí na výrobkoch. Konečne už chceme mať v kolónke – krajina pôvodu: SLOVENSKÁ REPUBLIKA.

Pribúdajú nám deti s problémami, rôzne alergie, ekzémy. A čo myslíte? Z čoho to asi tak môže byť?

Strana NAJ chce VYBUDOVAŤ POTRAVINOVÚ SEBESTAČNOSŤ aj napriek kritike Bruselu. Podporíme slovenskú živočíšnu a rastlinnú výrobu na vidieku = presadíme zásadne viac slovenských výrobkov v obchodoch. Zamestnanosť v poľnohospodárstve razantne stúpne vďaka štátno-súkromným farmám, ktoré založíme v okresoch s vysokou nezamestnanosťou.

Som vlastenec, patriot. Keď vidím, ako upadáme aj po tejto stránke, pociťujem úzkosť.

Chráňme si našu krajinu a naše výrobky. Sú jedinečné! Sme jedineční!

Roman Hílek

člen predsedníctva strany NAJ a zástupca manuálne pracujúcich ľudí na Slovensku

Výsledek obrázku pro slovenské potraviny

Zdroj: Biztweet