Založ si blog

Mesačná mzda alebo Ficova almužna?

Pamätám si časy, keď ľudia v mojom okolí boli spokojnejší, zdravší a hlavne ich mesačná mzda im vedela zabezpečiť dôstojný život. Ich peňaženka nezívala prázdnotou a vedeli si odložiť nejaký ten peniaz, ak by nastal čas chorôb. Áno, boli to časy, kedy mal každý jedno zamestnanie a vedelo ho uživiť.

 

Ako sme na tom teraz? Aké sú časy? A ako sú na tom naše rodiny, účty a peňaženky? A vie nám jedno zamestnanie zabezpečiť  život, kedy sa nemusíme báť hladu a exekútorov?

 

Poznám nespočetne veľa ľudí, poctivo pracujú každý boží deň, od rána do večera. A aké sú ich životy v 21. storočí? Človek by si myslel, vzhľadom na pokročilé storočie, že aj myslenie a mentalita ľudí je pokročilá. No opak je pravdou. Žijeme v dobe mizérie. Ľudia sa idú pomaly zodrať a aj tak nemajú peniaze. Nepýtajme sa prečo. Všetci to dobre vieme. Pán súčasný premiér nastavil pravidlá, ktoré sú veľmi výhodné ale len pre neho. Pre nás, „pozemšťanov“ nastala bieda a chudoba. Človek pracuje osem či dvanásť hodín denne, päť či dokonca sedem dní v týždni a čo z toho má? Boľavé ruky plne pľuzgierov, starosti aby uživil svoje deti a almužnu v podobe 435 €. Čo by povedal na to pán premiér, keby mesačne dostával 435 €? Vedel by z toho vyžiť? Vedel by z toho uživiť aj svoju rodinu? V čom je iný ako my obyčajní ľudia? Má snáď v tele viac žalúdkov, že ich treba všetky naplniť? Áno, líši sa od nás obyčajných ľudí. Máme niečo, čo sa s peniazmi ani mocou získať nedá. Je do dôstojnosť, úcta, charakter a empatia.

 

Pre päť člennú rodinu je nemožné vyžiť zo 435 €. Manželka na materskej, ktorá je smiešnych 150 € a tri malé deti. Čo si myslíte, ako žijú? Nežijú ale živoria. Nemôžu si kúpiť a dovoliť ani to, čo by chceli a na čo majú chuť. Dokonca ani základnú potravinu ako napríklad hovädzie mäso. Je to pre nich luxus a tak si radšej kúpia bravčové, ktorého je za rovnakú cenu viac.

 

Skoncujme so živorením, chudobou a biedou a začnime žiť. Ukončime ten vek prázdnych peňaženiek, účtov a chladničiek.

 

Bojujem, a vždy bojovať budem o to, aby sme pri obyčajných rodinných nákupoch nemuseli obracať v dlani plnej pľuzgierov každý cent a rozmýšľať, čo si to môžeme alebo nemôžeme dovoliť. Aby naše ratolesti boli šťastné a nemuseli sa pozerať na utrápených rodičov, ktorí budú radšej jesť dva týždne suché pečivo, len aby deti mali všetko pre ich zdravý rast a vývin.

A bojujem a vždy budem bojovať o to, aby sme boli hrdí na to, že sme Slováci. Boj sa vyhrá vždy ľahšie, keď sa ľudia spoja.

 

Spojme sa, bojujme a žime!!!

 

Roman Hílek

člen predsedníctva strany NAJ a zástupca manuálne pracujúcich ľudí na Slovensku

 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt chudoba na slovensku

zdroj: týden.cz

Píšu sa dejiny! !!

04.07.2017

„Dejiny sú svedkami času, svetlom pravdy, živou pamäťou, učiteľkou života a poslom minulosti.“ Povedal veľký muž minulosti Marcus Tullius Cicero. Áno, dejiny sú nezvratnou súčasťou našich životov. Učia nás, ukazujú nám utrpenia ľudstva a mnohokrát nás desia. Reinhard Heydrich. Meno, ktoré v človeku evokuje zlo, utrpenie ľudí a nacizmus. Monštrum, [...]

NÁDEJ PRE VŠETKÝCH

23.06.2017

Čestnosť, precíznosť a poctivosť. Tri slová, ktoré robia ľudí ľuďmi. Tri slová, ktoré by mali vládnuť svetom ako takým. A však vo svete politiky by to malo platiť dvojnásobne. Áno, malo by! Miesto toho tu vládne bezcharakternosť, hyenizmus a mamon. Posledné mesiace boli plné driny. Vyzbierať minimálne 10 000 podpisov pre registráciu našej strany veru nebola žiadna [...]

DUSÍME SA! !!

14.06.2017

„Veci, ktoré nás zničia: politika bez princípu, potešenia bez svedomia, bohatstvo bez práce, poznanie bez charakteru, podnikanie bez morálky, veda bez ľudskosti a zbožná úcta bez ochoty obetovať sa.“ Mahátma Gándhí Áno, som obyčajný človek. Obyčajný, nahnevaný a povedal som si, že takto už ďalej nechcem žiť. Naozaj je u nás politika bez princípu [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 30445x
Priemerná čítanosť článkov: 3045x

Autor blogu

Kategórie