Založ si blog

Mesačná mzda alebo Ficova almužna?

Pamätám si časy, keď ľudia v mojom okolí boli spokojnejší, zdravší a hlavne ich mesačná mzda im vedela zabezpečiť dôstojný život. Ich peňaženka nezívala prázdnotou a vedeli si odložiť nejaký ten peniaz, ak by nastal čas chorôb. Áno, boli to časy, kedy mal každý jedno zamestnanie a vedelo ho uživiť.

 

Ako sme na tom teraz? Aké sú časy? A ako sú na tom naše rodiny, účty a peňaženky? A vie nám jedno zamestnanie zabezpečiť  život, kedy sa nemusíme báť hladu a exekútorov?

 

Poznám nespočetne veľa ľudí, poctivo pracujú každý boží deň, od rána do večera. A aké sú ich životy v 21. storočí? Človek by si myslel, vzhľadom na pokročilé storočie, že aj myslenie a mentalita ľudí je pokročilá. No opak je pravdou. Žijeme v dobe mizérie. Ľudia sa idú pomaly zodrať a aj tak nemajú peniaze. Nepýtajme sa prečo. Všetci to dobre vieme. Pán súčasný premiér nastavil pravidlá, ktoré sú veľmi výhodné ale len pre neho. Pre nás, „pozemšťanov“ nastala bieda a chudoba. Človek pracuje osem či dvanásť hodín denne, päť či dokonca sedem dní v týždni a čo z toho má? Boľavé ruky plne pľuzgierov, starosti aby uživil svoje deti a almužnu v podobe 435 €. Čo by povedal na to pán premiér, keby mesačne dostával 435 €? Vedel by z toho vyžiť? Vedel by z toho uživiť aj svoju rodinu? V čom je iný ako my obyčajní ľudia? Má snáď v tele viac žalúdkov, že ich treba všetky naplniť? Áno, líši sa od nás obyčajných ľudí. Máme niečo, čo sa s peniazmi ani mocou získať nedá. Je do dôstojnosť, úcta, charakter a empatia.

 

Pre päť člennú rodinu je nemožné vyžiť zo 435 €. Manželka na materskej, ktorá je smiešnych 150 € a tri malé deti. Čo si myslíte, ako žijú? Nežijú ale živoria. Nemôžu si kúpiť a dovoliť ani to, čo by chceli a na čo majú chuť. Dokonca ani základnú potravinu ako napríklad hovädzie mäso. Je to pre nich luxus a tak si radšej kúpia bravčové, ktorého je za rovnakú cenu viac.

 

Skoncujme so živorením, chudobou a biedou a začnime žiť. Ukončime ten vek prázdnych peňaženiek, účtov a chladničiek.

 

Bojujem, a vždy bojovať budem o to, aby sme pri obyčajných rodinných nákupoch nemuseli obracať v dlani plnej pľuzgierov každý cent a rozmýšľať, čo si to môžeme alebo nemôžeme dovoliť. Aby naše ratolesti boli šťastné a nemuseli sa pozerať na utrápených rodičov, ktorí budú radšej jesť dva týždne suché pečivo, len aby deti mali všetko pre ich zdravý rast a vývin.

A bojujem a vždy budem bojovať o to, aby sme boli hrdí na to, že sme Slováci. Boj sa vyhrá vždy ľahšie, keď sa ľudia spoja.

 

Spojme sa, bojujme a žime!!!

 

Roman Hílek

člen predsedníctva strany NAJ a zástupca manuálne pracujúcich ľudí na Slovensku

 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt chudoba na slovensku

zdroj: týden.cz

Píšu sa dejiny! !!

04.07.2017

„Dejiny sú svedkami času, svetlom pravdy, živou pamäťou, učiteľkou života a poslom minulosti.“ Povedal veľký muž minulosti Marcus Tullius Cicero. Áno, dejiny sú nezvratnou súčasťou našich životov. Učia nás, ukazujú nám utrpenia ľudstva a mnohokrát nás desia. Reinhard Heydrich. Meno, ktoré v človeku evokuje zlo, utrpenie ľudí a nacizmus. Monštrum, [...]

NÁDEJ PRE VŠETKÝCH

23.06.2017

Čestnosť, precíznosť a poctivosť. Tri slová, ktoré robia ľudí ľuďmi. Tri slová, ktoré by mali vládnuť svetom ako takým. A však vo svete politiky by to malo platiť dvojnásobne. Áno, malo by! Miesto toho tu vládne bezcharakternosť, hyenizmus a mamon. Posledné mesiace boli plné driny. Vyzbierať minimálne 10 000 podpisov pre registráciu našej strany veru nebola žiadna [...]

DUSÍME SA! !!

14.06.2017

„Veci, ktoré nás zničia: politika bez princípu, potešenia bez svedomia, bohatstvo bez práce, poznanie bez charakteru, podnikanie bez morálky, veda bez ľudskosti a zbožná úcta bez ochoty obetovať sa.“ Mahátma Gándhí Áno, som obyčajný človek. Obyčajný, nahnevaný a povedal som si, že takto už ďalej nechcem žiť. Naozaj je u nás politika bez princípu [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 30502x
Priemerná čítanosť článkov: 3050x

Autor blogu

Kategórie